Svet
407 ogledov

Dve osebi huje poškodovani v neurjih na jugu Francije

Nevihta Profimedia
Več delov Francije so ponoči zajela silovita neurja, najhuje je bilo na jugu države.

V torek zvečer so se vročinska neurja razbesnela v večih delih Francije, najhuje je bilo na jugu države.  Tam sta bili huje poškodovani dve osebi, ko se je na njun šotor in prikolico podrlo drevo. 69-letna ženska je v nesreči utrpela smrtno nevarne poškodbe, 79-letni moški je bil prav tako pripeljan v bolnišnico s hudimi poškodbami. 

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je na nekaterih območjih v eni uri padlo celo do 90 milimetrov dežja. Zaradi suše je bila zemlja marsikje zbita in ni mogla vpiti tolikšne količine vode naenkrat, zaradi česar je v nekaterih območjih poplavilo ceste in druge površine.

Prav tako je dež povzročal preglavice tudi v prestolnici Pariz, kjer je voda zalila nekaj postaj podzemne železnice. 

Vseeno pa je dež prinesel olajšanje za gasilce, ki so se v Franciji borili s številnimi požari. Večino požarov so po deževju že uspeli omejiti. 

Sonce Slovenija Pred nami blažji vročinski val. Kaj pa vikend? Vreme: Vročina iznad Afrike nad Sredozemlje in Balkan. Tudi k nam? Slovenija Srednjeročna napoved: Znano, kdaj lahko pričakujemo "zlom" poletja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.