Egipt: Na cvetno nedeljo eksplodiralo v cerkvi, ubitih 21 ljudi

Foto: EPA
Foto: EPA
V eksploziji v koptski cerkvi v mestu Tanta na severu Egipta je bilo danes po zadnjih podatkih ubitih najmanj 21 ljudi, še 50 pa jih je bilo ranjenih.
Oglej si celoten članek

Eksplozija v koptski cerkvi je odjeknila na cvetno nedeljo, ko je bila cerkev polna vernikov. Foto: EPA Egipt, koptska cerkev

"Terorizem je v Egiptu znova udaril, tokrat na cvetno nedeljo," je zapisal tiskovni predstavnik egiptovskega zunanjega ministrstva Ahmed Abu Seid in dodal, da gre za dejanje proti vsem Egipčanom, ne le proti koptskim kristjanom.

Odgovornosti za napad še ni prevzel nihče. Egiptovska policija je zaprla območje okoli cerkve in preiskuje, ali morda ni kje še kak eksploziv. Foto: EPA Egipt, koptska cerkev, napad

Cerkev Mar Gerges v Tanti leži v delti Nila in je največja krščanska cerkev v regiji. Manjšina koptskih kristjanov sicer predstavlja približno deset odstotkov med okoli 90 milijoni prebivalcev Egipta.

Napadi na Kopte so se okrepili po letu 2013, ko je egiptovska vojska odstavila islamističnega predsednika Mohameda Mursija. Kopti so tedaj to odstavitev podprli.

V napadu na koptske kristjane je decembra lani umrlo 30 ljudi. Odgovornost za ta napad je tedaj prevzela džihadistična skupina Islamska država.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 14:42 10. April 2017.

    Krščanstvo pa religija vojn ! V svojem dolgem pohodu klavcev so pobili več ljudi ,kot vse svetovne vojne v 20.stoletju …

  • 12:01 10. April 2017.

    Tako bo tudi pri nas, prvo bodo mirni in tiho potem pa se bodo začeli radikalizirati (vodil jih bo fanatični …

  • 22:01 9. April 2017.

    Ne poročate pošteno!! Napisati bi morali MUSLIMANI so napadli krščanska svetišča!! Seveda pa mi moramo na zahtevo vodstva EU biti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.