Svet
49 ogledov

Egipt: Na cvetno nedeljo eksplodiralo v cerkvi, ubitih 21 ljudi

Egipt, koptska cerkev, napad EPA
V eksploziji v koptski cerkvi v mestu Tanta na severu Egipta je bilo danes po zadnjih podatkih ubitih najmanj 21 ljudi, še 50 pa jih je bilo ranjenih.

Eksplozija v koptski cerkvi je odjeknila na cvetno nedeljo, ko je bila cerkev polna vernikov.

Egipt, koptska cerkev | Avtor: EPA EPA

"Terorizem je v Egiptu znova udaril, tokrat na cvetno nedeljo," je zapisal tiskovni predstavnik egiptovskega zunanjega ministrstva Ahmed Abu Seid in dodal, da gre za dejanje proti vsem Egipčanom, ne le proti koptskim kristjanom.

Odgovornosti za napad še ni prevzel nihče. Egiptovska policija je zaprla območje okoli cerkve in preiskuje, ali morda ni kje še kak eksploziv.

Egipt, koptska cerkev, napad | Avtor: EPA EPA

Cerkev Mar Gerges v Tanti leži v delti Nila in je največja krščanska cerkev v regiji. Manjšina koptskih kristjanov sicer predstavlja približno deset odstotkov med okoli 90 milijoni prebivalcev Egipta.

Napadi na Kopte so se okrepili po letu 2013, ko je egiptovska vojska odstavila islamističnega predsednika Mohameda Mursija. Kopti so tedaj to odstavitev podprli.

V napadu na koptske kristjane je decembra lani umrlo 30 ljudi. Odgovornost za ta napad je tedaj prevzela džihadistična skupina Islamska država.

Komentarjev 6
  • Avatar Leon
    Leon 14:42 10.april 2017.

    Krščanstvo pa religija vojn ! V svojem dolgem pohodu klavcev so pobili več ljudi ,kot vse svetovne vojne v 20.stoletju .

  • jozicamurn 12:01 10.april 2017.

    Tako bo tudi pri nas, prvo bodo mirni in tiho potem pa se bodo začeli radikalizirati (vodil jih bo fanatični imam iz Bosne) in čedalje več mumij bo hodilo po Ljubljani. Potem bodo zahtevali več in več "tolerance", medtem ko ...prikaži več bodo oni zmanjšali toleranco do nas in čez čas nas bodo želeli prepričevati da je to ok in mirna religija (katera vsi vemo da ni). Izkoriščati bodo začeli tudi človekove pravice v EU, kjer bo zopet en musli več vreden kot taprav Slovenec zaradi neoliberalnih retardirancev. Kasneje pa bodo zahtevali šeriat in kalifat ter svojo državo. Vsi so potuhnjeni in navijajo za svoje teroriste, da jim uspe "islamska država". Prikriti pedri z invazijsko taktiko. Saj ste videli v Londonu kako je.

  • Omega_v6 22:01 09.april 2017.

    Ne poročate pošteno!! Napisati bi morali MUSLIMANI so napadli krščanska svetišča!! Seveda pa mi moramo na zahtevo vodstva EU biti strpni do teh muslimanov in mirno gledati kako oni pobijajo VSE drugače verujoče!! Zadnji čas,da takšna Evropa propade saj dela ...prikaži več v škodo Evropejcev!! Še več EU je izdala lastne narode in za takšno izdajo bi morali tem ljudem soditi kot izdajalcem!!