Eva Kaili ostaja v priporu, vsi niso bili za razrešitev

Foto: Twitter Eva Kaili.
Foto: Reševalni pas/Twitter Eva Kaili.
V Strasbourgu se je zgodil pričakovan scenarij.
Oglej si celoten članek

Evropski poslanci so danes na plenarnem zasedanju v Strasbourgu s 625 glasovi za, enim proti in dvema vzdržanima izglasovali razrešitev podpredsednice parlamenta Eve Kaili, osumljene korupcije.

V skladu s poslovnikom Evropskega parlamenta je za razrešitev potrebna dvotretjinska večina vseh oddanih glasov.

Evropski parlament Golob: "Ta teden bo ključnega pomena"

Evroposlanci so o razrešitvi podpredsednice Kaili odločali v skladu z 21. členom poslovnika parlamenta, ki ga je po preiskavah v Belgiji danes soglasno sprožila konferenca predsednikov Evropskega parlamenta.

Grška evroposlanka, ki so jo prijeli v petek, je v priporu in bo obtožena v preiskavi suma korupcije v Evropskem parlamentu, povezane s Katarjem. 44-letni Evi Kaili so v nedeljo že odvzeli vsa pooblastila in pristojnosti.

Foto: Epa Eva Kaili

Gre za enega največjih korupcijskih škandalov v zgodovini Evropskega parlamenta. Belgijsko tožilstvo bo preiskovalo obtožbe o domnevnem podkupovanju, pranju denarja in poskusih vplivanja na politične odločitve v EU s strani Katarja, ki trenutno gosti svetovno prvenstvo v nogometu.

Belgijska policija je v okviru preiskave obtožb od minulega konca tedna pridržala šest ljudi. Zasegli so tudi 600.000 evrov gotovine ter telefone in računalnike.

Foto: Epa Evropski parlament

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:08 13. December 2022.

    Kaj to mejkap naredi. Mal pa tud fotošop.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.