Svet
1770 ogledov

Eva Kaili ostaja v priporu, vsi niso bili za razrešitev

Eva Kaili Reševalni pas/Twitter Eva Kaili.
V Strasbourgu se je zgodil pričakovan scenarij.

Evropski poslanci so danes na plenarnem zasedanju v Strasbourgu s 625 glasovi za, enim proti in dvema vzdržanima izglasovali razrešitev podpredsednice parlamenta Eve Kaili, osumljene korupcije.

V skladu s poslovnikom Evropskega parlamenta je za razrešitev potrebna dvotretjinska večina vseh oddanih glasov.

Nagovor Roberta Goloba evropskemu parlamentu v Strasbourgu. Evropski parlament Slovenija Golob: "Ta teden bo ključnega pomena"

Evroposlanci so o razrešitvi podpredsednice Kaili odločali v skladu z 21. členom poslovnika parlamenta, ki ga je po preiskavah v Belgiji danes soglasno sprožila konferenca predsednikov Evropskega parlamenta.

Grška evroposlanka, ki so jo prijeli v petek, je v priporu in bo obtožena v preiskavi suma korupcije v Evropskem parlamentu, povezane s Katarjem. 44-letni Evi Kaili so v nedeljo že odvzeli vsa pooblastila in pristojnosti.

Eva Kaili | Avtor: Epa Epa

Gre za enega največjih korupcijskih škandalov v zgodovini Evropskega parlamenta. Belgijsko tožilstvo bo preiskovalo obtožbe o domnevnem podkupovanju, pranju denarja in poskusih vplivanja na politične odločitve v EU s strani Katarja, ki trenutno gosti svetovno prvenstvo v nogometu.

Belgijska policija je v okviru preiskave obtožb od minulega konca tedna pridržala šest ljudi. Zasegli so tudi 600.000 evrov gotovine ter telefone in računalnike.

Evropski parlament | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • robi2107 13:08 13.december 2022.

    Kaj to mejkap naredi. Mal pa tud fotošop.