Slovenija
3485 ogledov

Šok: Aretirali podpredsednico evropskega parlamenta

evropski parlament
1/4
EPA
V Bruslju je sinoči policija prijela grško evropsko poslanko iz vrst socialistov Evo Kaili, ki je ena od podpredsednic Evropskega parlamenta, je vir blizu primera povedal francoski tiskovni agenciji AFP. Vir je dodal, da so jo aretirali v okviru preiskave korupcije, v katero je vpleten Katar, gostitelj svetovnega nogometnega prvenstva.

Iz njene grške socialistične stranke Pasok so že sporočili, da so jo iz nje izključili.

Vir je AFP še povedal, da je evropska poslanka Kaili partnerica ene od štirih oseb, ki so jih v okviru omenjene preiskave pred tem danes prijeli, in da so jo pridržali na policiji zaradi zaslišanja.

Eva Kaili | Avtor: Profimedia Profimedia
Pred tem je belgijsko državno tožilstvo sporočilo, da so v okviru preiskave suma korupcije v Evropskem parlamentu, v katero je vpletena neimenovana zalivska država, v Bruslju danes izvedli 16 preiskav in prijeli štiri osebe, tudi nekdanjega evropskega poslanca. Ime vpletene države niso navedli, niti podrobnosti o aretiranih.

Povedali so še, da se preiskava nanaša na domnevno kriminalno združbo ter domnevno korupcijo in pranje denarja. Dodali so, da sumijo, da zalivska država vpliva na gospodarske in politične odločitve Evropskega parlamenta, in sicer z nakazili velikih vsot denarja ali znatnimi darili tretjim osebam s pomembnim ali strateškim položajem v parlamentu.

Belgijska časnika Le Soir in Knack sta poročala, da naj bi šlo za lobiranje Katarja za svetovno nogometno prvenstvo in da naj bi aretirali štiri Italijane. Med njimi naj bi prijeli nekdanjega evropskega poslanca, socialista Antonia Panzerija in generalnega sekretarja Mednarodne konfederacije sindikatov Luco Visentinija.

Eva Kaili | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 9
 • Avatar omega_v6
  omega_v6 16:54 10.december 2022.

  Evropski parlament je poln teh levih kriminalcev!! Res sramota to je skoraj tako kot v Sloveniji samo,da si v Sloveniji nekateri nastavljao lastne kadre in tako tlakujejo pot v kriminalna dejanja v škodo naroda!!

 • Avatar zoo
  zoo 16:26 10.december 2022.

  Političarka, in še tat zraven, nemogoče!

 • QSprm 16:08 10.december 2022.

  Eu parlament je hram korupcije in leglo izrojenih primerkov, katerih pohlep je brezmejen in katerih mentalno zdravje je hudo vprasljivo. Razen par svetlih izjem, iz romunije, hrvaske in irske. Izjave in govore katerih boste zaman iskali na tem in podobnih ...prikaži več portalih rezimskih porocevalskih agencij.