Evropa sprošča ukrepe, Švedska spet po svoje

Foto: Epa
Foto: Epa
Švedska, ki se v boju zoper novi koronavirus ni odločila za ukrepe, ki so veljali v ostalem delu kontinenta, zdaj napoveduje omejitev za daljši čas.
Oglej si celoten članek

Medtem ko se dobršen del starega kontinenta odloča za sproščanje ukrepov, sprejetih za zajezitev širjenja novega koronavirusa, Švedi napovedujejo, da bodo nekatere ukrepe obdržali dlje časa. Med temi je prepove obiskov v domovih za ostarele in nadaljevanje dela od doma.

Skandinavska država je tekom pandemije ohranila odprte šole, vrtce, lokale, bare in restavracije, pri tem pa s strani svojih državljanov pričakovala, da vsak prevzame del odgovornosti in se drži priporočil.

Kasneje so oblasti na apel znanstevnikov, ki so premierju Stefanu Löfvenu poslali odprto pismo, zaprli šole za višje razrede osnovnih šol, gimnazijce in študente. Dovoljenja za zbiranje ljudi so takrat s 500 znižali na 50.

Premier je včeraj poudaril, da je boj zoper covid-19 maraton in da so preventivni ukrepi sprejeti za daljši čas. Napovedal je, da bodo prepovedi obiskov v domovih za ostarele zagotovo v veljavi še več mesecev, ravno tako še naprej priporočajo delo od doma.  

Včeraj je bilo na Švedskem okrog 30.800 okuženih, do včeraj je umrlo 3.743 ljudi, več kot na Norveškem, Finskem in Danskem skupaj. Glede na portal Statista je na lestvici števila umrlih zaradi covida-19 med milijon prebivalci Švedska na šestem mestu.

Temna plat "Nikogar v bolnico, četudi ima 65 let in bi lahko še dolgo živel"

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 01:02 21. Maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke -–– B︆︆r︆︆e︆︆d︆︆h︆︆o︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • 17:54 20. Maj 2020.

    Švedi, tako in drugače. Bi človek pričakoval več pameti iz tistega konca.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.