Svet
8096 ogledov

Evropa sprošča ukrepe, Švedska spet po svoje

koronavirus COVID-19 zdravstveno osebje Epa
Švedska, ki se v boju zoper novi koronavirus ni odločila za ukrepe, ki so veljali v ostalem delu kontinenta, zdaj napoveduje omejitev za daljši čas.

Medtem ko se dobršen del starega kontinenta odloča za sproščanje ukrepov, sprejetih za zajezitev širjenja novega koronavirusa, Švedi napovedujejo, da bodo nekatere ukrepe obdržali dlje časa. Med temi je prepove obiskov v domovih za ostarele in nadaljevanje dela od doma.

Skandinavska država je tekom pandemije ohranila odprte šole, vrtce, lokale, bare in restavracije, pri tem pa s strani svojih državljanov pričakovala, da vsak prevzame del odgovornosti in se drži priporočil.

Kasneje so oblasti na apel znanstevnikov, ki so premierju Stefanu Löfvenu poslali odprto pismo, zaprli šole za višje razrede osnovnih šol, gimnazijce in študente. Dovoljenja za zbiranje ljudi so takrat s 500 znižali na 50.

Premier je včeraj poudaril, da je boj zoper covid-19 maraton in da so preventivni ukrepi sprejeti za daljši čas. Napovedal je, da bodo prepovedi obiskov v domovih za ostarele zagotovo v veljavi še več mesecev, ravno tako še naprej priporočajo delo od doma.  

Včeraj je bilo na Švedskem okrog 30.800 okuženih, do včeraj je umrlo 3.743 ljudi, več kot na Norveškem, Finskem in Danskem skupaj. Glede na portal Statista je na lestvici števila umrlih zaradi covida-19 med milijon prebivalci Švedska na šestem mestu.

Koronavirus maska Temna plat Svet "Nikogar v bolnico, četudi ima 65 let in bi lahko še dolgo živel"

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • Avatar Branniseta
    Branniseta 01:02 21.maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke -–– B︆︆r︆︆e︆︆d︆︆h︆︆o︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Marcelko 17:54 20.maj 2020.

    Švedi, tako in drugače. Bi človek pričakoval več pameti iz tistega konca.

Sorodne novice