Gasilci uspešni v boju s požari

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Gasilcem v Rusiji je uspelo delno zajeziti gozdne požare in šotna gorišča.
Oglej si celoten članek

Medtem ko bližajoča se hladna fronta napoveduje konec dvomesečnega vročinskega vala v Rusiji, so tamkajšnje oblasti danes sporočile, da se gasilci uspešno spopadajo z gozdnimi požari. Območja, na katerih pustoši ogenj, so se po podatkih ruskega ministrstva za izredne razmere in civilno zaščito v zadnjih 24 urah zmanjšala za 15 odstotkov, a okoli petsto požarov še divja.

Območja v okolici Moskve, na katerih divjajo požari, so se v zadnjih dveh dneh zmanjšala za skoraj polovico. Tudi razmere na območju jedrskega centra v Sarovu, dobrih štiristo kilometrov vzhodno od Moskve, so znova pod nadzorom, vsi tamkajšnji požari pa so pogašeni, so sporočili.

Po navedbah meteorologov pa se s severozahoda Moskvi približuje hladna fronta, ki bo mestu prinesla težko pričakovani dež in precejšnje ohladitve. Temperature naj bi se spustile iz dosedanjih precej več kot 30 na manj kot 20 stopinj Celzija.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.