Svet
10 ogledov

Gasilci uspešni v boju s požari

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Gasilcem v Rusiji je uspelo delno zajeziti gozdne požare in šotna gorišča.

Medtem ko bližajoča se hladna fronta napoveduje konec dvomesečnega vročinskega vala v Rusiji, so tamkajšnje oblasti danes sporočile, da se gasilci uspešno spopadajo z gozdnimi požari. Območja, na katerih pustoši ogenj, so se po podatkih ruskega ministrstva za izredne razmere in civilno zaščito v zadnjih 24 urah zmanjšala za 15 odstotkov, a okoli petsto požarov še divja.

Območja v okolici Moskve, na katerih divjajo požari, so se v zadnjih dveh dneh zmanjšala za skoraj polovico. Tudi razmere na območju jedrskega centra v Sarovu, dobrih štiristo kilometrov vzhodno od Moskve, so znova pod nadzorom, vsi tamkajšnji požari pa so pogašeni, so sporočili.

Po navedbah meteorologov pa se s severozahoda Moskvi približuje hladna fronta, ki bo mestu prinesla težko pričakovani dež in precejšnje ohladitve. Temperature naj bi se spustile iz dosedanjih precej več kot 30 na manj kot 20 stopinj Celzija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.