Govorila je o izvenzakonskih odnosih

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Oblasti voditeljico pošiljajo za tri leta v zapor.
Oglej si celoten članek

Egiptovska televizijska voditeljica Doaa Salah je obsojena na 3-letno zaporno kazen, ker je v programu razpravljala o izvenzakonskih spolnih odnosih, piše BBC.

Voditeljica je na televiziji Al Nahar TV vprašala svoje gledalce, ali so razmišljali o seksu pred poroko in pri tem sugerirala, da bi ženska lahko bila v zakonu kratek čas, da bi zanosila, raodila, nato pa se ločila.

Oblasti so jo obsodile zaradi kršenja javne morale, pri čemer je bilo izpostavljeno, da ideje v omenjenem programu grozijo sami srčiki življenja v Egiptu. Konzervativni del države odnose izven zakona še vedno smatra kot nekaj povsem nesprejemljivega.

Po oddaji so jo na televiziji sprva suspendirali z delovnega mesta za tri mesece, potem pa zoper njo uvedli preiskavo, spisali obtožnico in jo obsodili. Sodba še ni pravnomočna, voditeljica Doaa Salah je seveda napovedala pritožbo.

Nedopustno "Ženske v raztrganih kavbojkah je dolžnost posiliti"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.