Svet
808 ogledov

Govorila je o izvenzakonskih odnosih

Doaa Salah Facebook
Oblasti voditeljico pošiljajo za tri leta v zapor.

Egiptovska televizijska voditeljica Doaa Salah je obsojena na 3-letno zaporno kazen, ker je v programu razpravljala o izvenzakonskih spolnih odnosih, piše BBC.

Voditeljica je na televiziji Al Nahar TV vprašala svoje gledalce, ali so razmišljali o seksu pred poroko in pri tem sugerirala, da bi ženska lahko bila v zakonu kratek čas, da bi zanosila, raodila, nato pa se ločila.

Oblasti so jo obsodile zaradi kršenja javne morale, pri čemer je bilo izpostavljeno, da ideje v omenjenem programu grozijo sami srčiki življenja v Egiptu. Konzervativni del države odnose izven zakona še vedno smatra kot nekaj povsem nesprejemljivega.

Po oddaji so jo na televiziji sprva suspendirali z delovnega mesta za tri mesece, potem pa zoper njo uvedli preiskavo, spisali obtožnico in jo obsodili. Sodba še ni pravnomočna, voditeljica Doaa Salah je seveda napovedala pritožbo.

Kavbojke Arden B., 74,95 EUR Nedopustno Svet "Ženske v raztrganih kavbojkah je dolžnost posiliti"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.