Svet
8577 ogledov

"Ženske v raztrganih kavbojkah je dolžnost posiliti"

Kavbojke Arden B., 74,95 EUR Žurnal24 main
Izjava kontroverznega odvetnika, ki dviga ogromno prahu.

Egiptovski svet za ženske pravice bo prijavil kontroverznega odvetnika, ki je rekel, da je "nacionalna dolžnost" Egipčana posiliti ženske in dekleta, ki nosijo raztrgane kavbojke.

"Ženske morajo spoštovati same sebe, da bi jih drugi spoštovali. Zaščita morale je pomembnejša od zaščite meja," je izjavil odvetnik Nabih Al-Wahsh na enem izmed svojih gostovanj na nacionalni televiziji.

Al-Wahsh je že od prej poznan po svojih kontroverznih izjavah, s katerimi je dvignil nemalo prahu v državi. Med drugim je gostoval v napeti debati o seksualni deviaciji in prostituciji, v kateri je poudaril svoje stališče okrog ženskih oblačil in "dolžnosti" moških, kar se tega tiče. Šel je še dlje, ko je poudaril, da bi si tudi njegova lastna hči zaslužila biti posiljena, v kolikor bi nosila raztrgane kavbojke.

Vodja omenjenega sveta Maya Morsi je odvetnika obtožila glede odprtega pozivanja k posilstvom in kršenja egiptovske ustave. Al-Wahsh je sicer že prej obračunaval s svetom; imenoval ga je "sumljiva jazbina", ki je posredno odgovorna za širjenje ločitev in uničevanjem Egipta.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice