"Harry Potter je delo hudiča"

Foto: Arhiv Koloseja
Foto: Arhiv Koloseja
Eden izmed vodilnih eksorcistov katoliške cerkve prepričan, da je prakticiranje joge in branje knjig o najbolj priljubljenem čarovniku Harryju Potterju čisto zlo.
Oglej si celoten članek

Duhovnik Gabriele Amorth trdi, da je joga satanistična, saj vodi k čaščenju hinduizma in „vseh vzhodnjaških religij, ki temeljijo na zmotno veri v reinkarnacijo“. Branje knjig avtorice JK Rowlling o Harryju Potterju pa ni nič manj nevarno, je prepričan Amorth, saj otroke vzpodbuja k verovanju v črno magijo in čarovništvo, poroča The Telegraph.

„V Harryju Potterju hudič postopa na pretkan način, pod pretvezo nadnaravnih moči,  magičnih urokov in prekletstev,“ je dejal Amorth.  

Čeprav se njegova stališča zdijo ekstremistična, pa Amorth svoje poglede deli s sedanjim papežem. Kot kardinal Joseph Ratzinger je leta 1999 izdal dokument, v katerem je cerkev opozarjal na „nevarnosti“ joge.

Zagovorniki joge zavračajo tako stališče kot povsem neutemeljeno, saj „joga nima ničesar skupnega z vero, še najmanj pa s satanizmom“.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.