Svet
61 ogledov

"Harry Potter je delo hudiča"

Harry Potter Arhiv Koloseja
Eden izmed vodilnih eksorcistov katoliške cerkve prepričan, da je prakticiranje joge in branje knjig o najbolj priljubljenem čarovniku Harryju Potterju čisto zlo.

Duhovnik Gabriele Amorth trdi, da je joga satanistična, saj vodi k čaščenju hinduizma in „vseh vzhodnjaških religij, ki temeljijo na zmotno veri v reinkarnacijo“. Branje knjig avtorice JK Rowlling o Harryju Potterju pa ni nič manj nevarno, je prepričan Amorth, saj otroke vzpodbuja k verovanju v črno magijo in čarovništvo, poroča The Telegraph.

„V Harryju Potterju hudič postopa na pretkan način, pod pretvezo nadnaravnih moči,  magičnih urokov in prekletstev,“ je dejal Amorth.  

Čeprav se njegova stališča zdijo ekstremistična, pa Amorth svoje poglede deli s sedanjim papežem. Kot kardinal Joseph Ratzinger je leta 1999 izdal dokument, v katerem je cerkev opozarjal na „nevarnosti“ joge.

Zagovorniki joge zavračajo tako stališče kot povsem neutemeljeno, saj „joga nima ničesar skupnega z vero, še najmanj pa s satanizmom“.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.