Hawking: "Naselitev vesolja ali izumrtje"

Foto: Žurnal24 Stephen Hawking (Foto: EPA)
Človeštvo nima izbire: naseliti mora tudi vesolje, da bi lahko preživelo.
Oglej si celoten članek

Sloviti britanski teoretski fizik Stephen Hawking je v intervjuju za spletno stran Big Think dejal, da bo človeško preživelo le, če nam v naslednjih dveh stoletjih uspe naseliti vesolje. Sicer bo človeška rasa po Hawkingovem mnenju izumrla za vedno.

Sam pravi, da je optimist, vendar pa bodo prihodnja stoletja odločilna, predvsem pa bi se morali v tem času izogibati katastrofam: "Vendar pa naš genetski zapis nosi sebičen in agresiven instinkt, ki je bil v preteklosti prednost pri boju za preživetje. Toda zelo težko se bomo izognili katastrofam v naslednjih sto letih, kaj šele v tisoč ali milijon letih."

Previdno pred nezemljani
Čeprav se mu zdijo potovanja v vesolje edina rešitev, pa je Hawking že pred časom opozoril, da morajo biti ljudje pri vzpostavljanju stikov z morebitnimi nezemljani previdni, saj ni nujno, da so ti prijateljsko razpoloženi. "Če smo edina inteligentna bitja v galaksiji, moramo poskrbeti, da bomo preživeli in nadaljevali," meni Hawking.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.