Hirošima? Ne, mala ukrajinska Marinka ...

Foto: Twitter Marinka, marec 2023.
Foto: Reševalni pas/Twitter Marinka, marec 2023.
Prizori vojne v Ukrajini so, po več kot enem letu konflikta, šokantni.
Oglej si celoten članek

Ruska invazija na Ukrajino se je prevesila v drugo leto. Posledice vojne vihre so vse bolj zastrašujoče, posebej v regiji Donbas, kjer so boji potekali že pred začetkom aktualne ruske agresije.

Mestece Marinka (ukrajinsko Mar'inka) leži okrog 30 kilometrov zahodno od centra Donecka, ki je središče Donbasa. Ruska ofenziva pred devetimi leti, ukrajinska protiofenziva v jesenskih mesecih preteklega leta in poskus povračilnega udara napadalcev v letošnji zimi so Marinko spremenili v postapokaliptično pokrajino.

To nazorno prikazujejo fotografije, ki sta jih objavila ukrajinsko zunanje ministrstvo in agencija AP. Videti je le še obris nekdanjih ulic, medtem ko so praktično vse stavbe v naselju porušene zaradi močnega topniškega obstreljevanja obeh strani.

"Marinka je v celoti evakuirana, v mestu ni nobenih civilistov, samo vojaki," je za AP povedal Artjem Šus, šef policijskega okrožja, kamor spada Marinka.

"Ni pogojev, da bi civilno prebivalstvo ostalo tam. Ruske sile v zadnjih dneh obstreljujejo naselje, da bi uničile kakršnakoli zaklonišča ali zavetja," je dodal Šus.

Marinka, zahodno predmestje Donecka, je pred začetkom vojne štela malce manj kot 10.000 prebivalcev. V njeni bližini so hude bitke potekale že leta 2015.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 38

  • 08:52 8. Marec 2023.

    SLAVA RUSIJI - Z - СЛАВА РОССИИ

  • 16:21 6. Marec 2023.

    Ja, demokracija pa taka tudi v Sloveniji, kaj šele v drugih zahodnih državah. Samo enostranska poročanja in to samo v …

  • zoo
    14:19 6. Marec 2023.

    Tole zgleda, kot 1944, ko so Nemci zdrobili Varšavo. Žalostno, da vedno nasrka navaden človek.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.