Hrvati na meji s Slovenijo postavili zabojnike

Foto: Epa
Foto: Epa
V zabojnikih bodo izvajali epidemiološko razvrščanje potnikov, za katere bodo ocenili, da bi po vstopu na Hrvaško potrebovali zdravniški nadzor,
Oglej si celoten članek

Hrvaške oblasti so danes na skupnih mejnih prehodih s Slovenijo Rupa/Jelšane in Pasjak/Starod postavile zabojnike, kjer bodo naloge opravljali sanitarni inšpektorji in zdravniki epidemiologi. Gre za dodatne ukrepe zaradi pojava novega koronavirusa v več italijanskih deželah. Danes so prvo okužbo zabeležili tudi na Hrvaškem.

Svet Na Hrvaškem potrdili prvi primer koronavirusa, v Avstriji dva

V zabojnikih bodo izvajali epidemiološko razvrščanje potnikov, za katere bodo ocenili, da bi po vstopu na Hrvaško potrebovali zdravniški nadzor, so danes pojasnili v policijski upravi s sedežem na Reki. Izbrali so mejna prehoda, preko katerih poteka večina cestnega prometa med Hrvaško in Italijo.

Foto: Epa koronavirus Italija Iz štaba primorsko-goranske županije za nalezljive bolezni so dodali, da so tudi pred poslopjem zavoda za javno zdravstvo na Reki postavili šotor Rdečega križa, v katerem bodo sprejemali in pregledovali osebe, za katere je določen epidemiološki nadzor.

Na območju primorsko-goranske županije je pod nadzorom epidemiologov nekaj manj kot 30 oseb, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina. Na območju županije so določili tudi objekt, v katerem bodo morebitne zbolele osebe namestili v izolaciji, a točne lokacije niso želeli razkriti.

V reški kliniki za okužbe so v noči na torek prejeli devet oseb, ki so delale v eni od italijanskih tovarn, v kateri je bilo 20 okuženih delavcev. Napovedali so, da bodo danes dobili izide laboratorijskih preiskav, ki jih opravljajo v Zagrebu.

Okužil se je na tekmi v Milanu

Medtem so danes v Zagrebu potrdili prvi primer okužbe s koronavirusom. Gre za 26-letnika, ki je bil skupaj z dekletom prejšnji teden v Milanu na nogometni tekmi lige prvakov med Atalanto in Valencio. Po vrnitvi iz Milana je bil v prejšnji petek tudi na delovnem mestu v družbi Ericsson Nikola Tesla.

Poleg mlajšega moškega so zaradi suma okužbe s koronavirusom v izolaciji v Zagrebu še štiri osebe, so potrdile hrvaške zdravstvene oblasti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.