Svet
3764 ogledov

Hrvati na meji s Slovenijo postavili zabojnike

Koronavirus v Italiji Epa
V zabojnikih bodo izvajali epidemiološko razvrščanje potnikov, za katere bodo ocenili, da bi po vstopu na Hrvaško potrebovali zdravniški nadzor,

Hrvaške oblasti so danes na skupnih mejnih prehodih s Slovenijo Rupa/Jelšane in Pasjak/Starod postavile zabojnike, kjer bodo naloge opravljali sanitarni inšpektorji in zdravniki epidemiologi. Gre za dodatne ukrepe zaradi pojava novega koronavirusa v več italijanskih deželah. Danes so prvo okužbo zabeležili tudi na Hrvaškem.

Koronavirus Svet Na Hrvaškem potrdili prvi primer koronavirusa, v Avstriji dva

V zabojnikih bodo izvajali epidemiološko razvrščanje potnikov, za katere bodo ocenili, da bi po vstopu na Hrvaško potrebovali zdravniški nadzor, so danes pojasnili v policijski upravi s sedežem na Reki. Izbrali so mejna prehoda, preko katerih poteka večina cestnega prometa med Hrvaško in Italijo.

koronavirus Italija | Avtor: Epa Epa
Iz štaba primorsko-goranske županije za nalezljive bolezni so dodali, da so tudi pred poslopjem zavoda za javno zdravstvo na Reki postavili šotor Rdečega križa, v katerem bodo sprejemali in pregledovali osebe, za katere je določen epidemiološki nadzor.

Na območju primorsko-goranske županije je pod nadzorom epidemiologov nekaj manj kot 30 oseb, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina. Na območju županije so določili tudi objekt, v katerem bodo morebitne zbolele osebe namestili v izolaciji, a točne lokacije niso želeli razkriti.

V reški kliniki za okužbe so v noči na torek prejeli devet oseb, ki so delale v eni od italijanskih tovarn, v kateri je bilo 20 okuženih delavcev. Napovedali so, da bodo danes dobili izide laboratorijskih preiskav, ki jih opravljajo v Zagrebu.

Okužil se je na tekmi v Milanu

Medtem so danes v Zagrebu potrdili prvi primer okužbe s koronavirusom. Gre za 26-letnika, ki je bil skupaj z dekletom prejšnji teden v Milanu na nogometni tekmi lige prvakov med Atalanto in Valencio. Po vrnitvi iz Milana je bil v prejšnji petek tudi na delovnem mestu v družbi Ericsson Nikola Tesla.

Poleg mlajšega moškega so zaradi suma okužbe s koronavirusom v izolaciji v Zagrebu še štiri osebe, so potrdile hrvaške zdravstvene oblasti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.