Hrvati skokovito čez 1100

Foto: Epa
Foto: Epa
Na Hrvaškem je aktivnih primerov covida-19 4233.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem so v zadnjih 24-tih urah zabeležili 1131 novih primerov okužbe z virusom SARS-CoV-2, kar je najvišje dnevno število novih primerov po četrtku, ko so jih našteli 793. Aktivnih primerov v državi je 4233. 

Med njimi je 505 pacientov na bolnišničnem zdravljenju, od tega je na respirator priključenih 24 obolelih. V zadnjem dnevu je ena oseba umrla. 

Od 25. februarja letos, ko so na Hrvaškem objavili prvi primer okužbe, so do včerajšnjega dne zabeležili 23.665 primerov okužb, 345 ljudi je umrlo. 

V samoizolaciji je na Hrvaškem trenutno 17.242 ljudi. 

Medtem je štab civilne zaščite istrske županije nacionalnega zaprosil za odobritev izjeme glede obveznosti nošenja mask v gostinskih lokalih v naslednjih 15 dneh. Menijo, da na njihovem območju to ni potrebno zaradi dolgotrajnega stabilnega epidemiološkega stanja in majhnega števila novih okužb v hrvaški Istri. Poudarili pa so, da bo obvezna uporaba mask še naprej veljala za zaposlene v gostinskih lokalih.

nore cene Hrvaška gre na pol

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.