Svet
1080 ogledov

Hrvati skokovito čez 1100

Balkan koronavirus Epa
Na Hrvaškem je aktivnih primerov covida-19 4233.

Na Hrvaškem so v zadnjih 24-tih urah zabeležili 1131 novih primerov okužbe z virusom SARS-CoV-2, kar je najvišje dnevno število novih primerov po četrtku, ko so jih našteli 793. Aktivnih primerov v državi je 4233. 

Med njimi je 505 pacientov na bolnišničnem zdravljenju, od tega je na respirator priključenih 24 obolelih. V zadnjem dnevu je ena oseba umrla. 

Od 25. februarja letos, ko so na Hrvaškem objavili prvi primer okužbe, so do včerajšnjega dne zabeležili 23.665 primerov okužb, 345 ljudi je umrlo. 

V samoizolaciji je na Hrvaškem trenutno 17.242 ljudi. 

Medtem je štab civilne zaščite istrske županije nacionalnega zaprosil za odobritev izjeme glede obveznosti nošenja mask v gostinskih lokalih v naslednjih 15 dneh. Menijo, da na njihovem območju to ni potrebno zaradi dolgotrajnega stabilnega epidemiološkega stanja in majhnega števila novih okužb v hrvaški Istri. Poudarili pa so, da bo obvezna uporaba mask še naprej veljala za zaposlene v gostinskih lokalih.

Travel Zagreb nore cene Popotnik Hrvaška gre na pol

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.