Popotnik
7237 ogledov

Hrvaška gre na pol

Travel Zagreb Julien Duval, Zagreb Tourist Board
Na Hrvaškem bo za en teden kmalu zaživela akcija, s katero želi hrvaško ministrstvo za turizem oživiti turizem in podaljšati sezono.

Hrvaško ministrstvo za turizem je predstavilo projekt Teden počitnic se splača, v sklopu katerega bodo od 16. do 25. oktobra gostom ponudili turistične storitve s 50-odstotnimi popusti. V akciji se je nabralo že skoraj 300 različnih ponudb, ki so objavljene na spletni strani projekta tjedanodmoravrijedan.hr. Ta na enem mestu le združuje stvari, ki so vključene v akcijski teden – vse rezervacije in plačila se namreč izvršijo neposredno pri ponudnikih.

Med ponudniki so tako naprimer nacionalni parki, Plitvička jezera, otok Lastovo, polovične cene svojih namestitev ponuja vrsta hotelov, med drugimi tudi tisti, ki so v lasti prestižnih hotelskih družb, npr. Hilton ali Valamarjev hotel President v Dubrovniku.

Za 50 odstotkov so cene svojih storitev znižale tudi številne turistične agencije, prav tako mnogi muzeji in drugi ponudniki turističnih zanimivosti, med drugim karlovški akvarij in soline na otoku Pag.

V pripravi je še 70 drugih ponudb s prepolovljenimi cenami turistične vsebine na različnih koncih države, kot so sporočili s hrvaškega ministrstva za turizem, pa se vsi zainteresirani ponudniki turističnih storitev lahko prijavijo do 15. oktobra.

Uluru Popotnik Turizem: Nova genialna ideja v covid času

Potekal bo dvakrat v letu

Kot je na novinarski konferenci poudaril direktor hrvaške turistične skupnosti (HTZ) – Kristjan Staničić, gre za dolgoročen projekt. S hrvaškega ministrstva so sporočili, da načrtujejo, da bo projekt potekal dvakrat letno, in sicer v času velikonočnih praznikov ter v mesecu oktobru.

Covid-19, Hrvaška | Avtor: Epa Covid-19, Hrvaška Epa
Namen projekta je tako uresničitev načrtov o celoletnem turizmu na Hrvaškem načrtov in krepitev turističnega obiska pred in po osrednji hrvaški turistični sezoni.

Staničić je še dejal, da bodo imeli turisti priložnost obiskati različne konce Hrvaške ob 50 odstotkov bolj ugodnih cenah, ki bodo veljale za številne turistične izdelke in storitve; od namestitev, prevoza, kulturnih, zgodovinskih in naravnih znamenitosti in atrakcij do gostinskih storitev in različnih doživetij.

avtobus negotova prihodnost Popotnik "Deležni smo bili enakih ukrepov kot tisti, ki jim je promet upadel za 20 odstotkov"

Te regije lahko obiščete

Slovenska vlada je konec septembra Hrvaško regijsko razdelila na oranžni in rdeči seznam.

Dubrovnik | Avtor: Pixabay Pixabay

Medtem ko za Brodsko-posavska, Požeško-slavonsko, Dubrovniško-neretvansko, Virovitiško-podravsko, Liško-senjsko, Šibensko-kninsko, Splitsko-dalmatinsko in Zadarsko županijo, ki so na rdečem seznamu, velja, da je ob vrnitvi v Slovenijo v izogib karanteni potreben negativen test, za ostale dele Hrvaške to (še) ni nujno.

jesenske počitnice Popotnik To so destinacije, kamor boste lahko sploh potovali
Komentarjev 1
  • miha.z 18:15 13.oktober 2020.

    Ne gane me ne gane me ...

Sorodne novice