Popotnik
2313 ogledov

Turizem: Nova genialna ideja v covid času

Uluru Profimedia
Avstralska letalska družba potovanja željnim ponudila krožni polet.

Zaradi številni omejitev potovanj med pandemijo covida-19 je avstralska družba Qantas danes za vse potovanja željne organizirala krožni polet nad celino. Med približno sedem urnim poletom si je 150 potnikov ogledalo največje znamenitosti Avstralije iz ptičje perspektive, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Boeing 787-9, imenovan tudi dreamliner, je dopoldne po krajevnem času vzletel z mednarodnega letališča v Sydneyju, kjer je tudi pristal. Najprej je pilot Alex Passerini letalo usmeril proti severu ob obali Novega južnega Walesa in Queenslanda, nato so poleteli proti znamenitemu gorovju Uluru, si ogledali Veliki koralni greben in pristanišče v Sydneyju.

Posebno dovoljenje

Kapitan Alex Passerini je pred vzletom komentiral, da je posadka že večkrat letela nad znamenitostmi Avstralije, ampak običajno nekje na višini 10.700 metrov nad tlemi. Med krožnim poletom pa so ponekod leteli tudi le 1220 metrov nad tlemi. "Letalo bomo tako usmerili, da bodo imeli potniki na obeh straneh letala odličen razgled, predvsem na Uluru, potem ko smo dobili posebno dovoljenje za prelet," je povedal Passerini.

Zaradi pandemije ima Avstralija že mesece zaprte meje za tujce, tudi potovanja med zveznimi državami so ponekod omejena oz. prepovedana. Tako ni presenetljivo, da so bile karte za krožni polet razprodane v nekaj trenutkih, še piše dpa.

Potniki so morali za krožni polet v ekonomskem razredu odšteti okoli 480 evrov, v poslovnem razredu pa okoli 2300 evrov.

Komentarjev 1
  • Jambor 16:44 10.oktober 2020.

    Ja, in? Mi še počasi letališč ne bomo imeli, ker se je vse pokradlo, razprodalo,.... uničilo. Letala so razprodana ali prizemljena, ... Imamo pa bicikle...in bedake, ki jih gonijjo. A mogoče samo zato, da se zavemo, zakaj smo ostali brez vsega?