Hrvati so se odločili, da ne postrežejo gostov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Protest med lastniki lokalov.
Oglej si celoten članek

Del turističnih delavcev v hrvaški Istri in na območju Kvarnerja danas kako uro ni streglo svojih gostov, da bi na ta način vlado opozorili na težave v podjetništvu. 

Okrog 600 lokalov protestno ni streglo eno uro. V tem času so na Rijeki in Pulju pripravili tiskovne konference, na katerih so opozorili na svoje težave. 

Izpostavili so, da okrog 40 odstotkov podjetnikov s svojimi podjetji ne bo preživelo zime, 80 odstotkov se boji, da bodo primorani odpuščati delavce. Menijo, da je ogroženih okrog tretjine delovnih mest, to je okrog 20 tisoč ljudi. Opozorili so, da se na njihovo delovanje močno vežejo tudi usode ostalih dobaviteljev, vinarjev, pivovarjev, proizvajalcev sokov in podobno. 

Zahvalili so se številnim lokalnim samoupravam, ki so, kot so dejali, s konkretnimi ukrepi pokazali več razumevanja za njihove težave kot država. Med drugim jim marsikje ni bilo treba plačati najemnin ali lokalnih davkov, brezplačno so lahko postavili več miz na svojih terasah in podobno, so še zapisali.

Hrvaški mediji so sicer poročali, da gostinci v času protesta niso fizično zaprli svojih lokalov, niti niso preganjali gostov, ki so se nahajali pri njih. Med protestno uro zgolj niso opravljali svojih storitev, tako da ni bilo možno naročiti pijače ali hrane oz. plačati računa, je poročal hrvaški radio.

Hrvaška Plenković priznal, da so načrtno tvegali

Svet Tako dobra je bila hrvaška turistična sezona

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 00:44 11. September 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu >>> www.Sextis.fun

  • 22:50 10. September 2020.

    Lani ,predlani ,predpred lani niso stokali ko so izdali racun le za vsako 10 pijaco.... Sedaj pa je drzava kriva …

  • 21:56 10. September 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.