Hude težave v hrvaškem hotelu, štirje ljudje v bolnišnico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Do uhajanja je prišlo v sobah, povezanih z bazenom.
Oglej si celoten članek

V hotelu Radisson Blue v Splitu je prišlo do uhajanja plina, verjetno klora, v sobah, povezanih z bazenom. Štiri osebe so prepeljali v bolnišnico, hotel pa evakuirali, poročajo hrvaški portali.

V hotelu pojasnjujejo, da je med razkladanjem kemikalij prišlo do reakcije, razširil se je močan vonj. Iz hotela so evakuirali okoli sto ljudi, večinoma zaposlenih. Vse sobe v hotelu prezračujejo, v hotel so prispeli tudi zaposleni na Inštitutu za varovanje zdravja.

Vodja enote nujne medicinske pomoči KBC Split je povedal, da so v zadnjih urah v povzavi z dogodki v hotelu sprejeli štiri bolnike.

Najhujšo klinično sliko je razvil 60-letni moški s simptomi težkega dihanja in dražečega kašlja, verjetno ga bodo obdržali na zdravljenju. Sprejelei so še tri mlajše osebe z lažjimi oblikami zastrupitve, ki naj bi jih že odpustili domov.

Kemikalija, ki naj bi povzročila simptome, je klor, je dodal zdravnik.

Pozor Hrvati udarili z višjim davkom: Nastradalo bo veliko Slovencev podražitve Preverili smo: Toliko več boste letos odšteli za dopust na Hrvaškem

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.