Svet
14666 ogledov

Hude težave v hrvaškem hotelu, štirje ljudje v bolnišnico

Klor, bazen Profimedias
Do uhajanja je prišlo v sobah, povezanih z bazenom.

V hotelu Radisson Blue v Splitu je prišlo do uhajanja plina, verjetno klora, v sobah, povezanih z bazenom. Štiri osebe so prepeljali v bolnišnico, hotel pa evakuirali, poročajo hrvaški portali.

V hotelu pojasnjujejo, da je med razkladanjem kemikalij prišlo do reakcije, razširil se je močan vonj. Iz hotela so evakuirali okoli sto ljudi, večinoma zaposlenih. Vse sobe v hotelu prezračujejo, v hotel so prispeli tudi zaposleni na Inštitutu za varovanje zdravja.

Vodja enote nujne medicinske pomoči KBC Split je povedal, da so v zadnjih urah v povzavi z dogodki v hotelu sprejeli štiri bolnike.

Najhujšo klinično sliko je razvil 60-letni moški s simptomi težkega dihanja in dražečega kašlja, verjetno ga bodo obdržali na zdravljenju. Sprejelei so še tri mlajše osebe z lažjimi oblikami zastrupitve, ki naj bi jih že odpustili domov.

Kemikalija, ki naj bi povzročila simptome, je klor, je dodal zdravnik.

Primošten, Hrvaška Pozor Svet Hrvati udarili z višjim davkom: Nastradalo bo veliko Slovencev Hrvaška podražitve Popotnik Preverili smo: Toliko več boste letos odšteli za dopust na Hrvaškem

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.