Iran je popustil: "Sodelovali bomo"

Foto: Epa
Foto: Epa
Po letalski nesreči, v kateri je umrlo več kot 170 ljudi, je Iran sprva zavrnil zahtevo Boeinga po vračilu črne skrinjice, a zdaj vendarle popustil.
Oglej si celoten članek

Iran ima sicer pravico do zavrnitve sodelovanja s tujimi preiskovalci, katero so sprva želeli izkoristiti, a so zdaj vseeno ustregli zahtevam Boeinga.

Ameriški preiskovalci zaenkrat verjamejo, da je Iran v sredo z dvemi raketami zemlja - zrak, izdelanimi v Rusiji, nenamenoma sestrelil ukrajinsko letalo. Do podobne ugotovitve so prišli tudi v Avstraliji in v Kanadi. Avstralski premier, Scott Morrison, je na tiskovni konferenci še dodal, da je "nujno, da opravimo celostno in transparentno raziskavo tega tragičnega dogodka, za kar potrebujemo črno skrinjico" in izrazil prepričanje, da naj do dogodka ne bi prišlo "namenoma".

Iz videoposnetka, ki ga je objavil New York Times, je razvidno, da je izstrelek eksplodiral ob letalu, v bližini teheranskega letališča. Ameriški sateliti, ki lahko izstrelke izsledijo, naj bi te tudi zaznali, trdi New York Times. Letalo se je po eksploziji sicer obrnilo in skušalo pristati na letališču, a je bila škoda že prevelika, zato je strmoglavilo. 

Do tragedije je prišlo le nekaj ur po napadu na ameriške baze v Iraku, a Iran zanika svojo vpletenost v nesrečo. "ZDA s takšnimi obtožbami le še povečujejo bolečino prizadetih ljudi," je prepričan tiskovni predstavnik iranske vlade, Ali Rabiei. 
Svet Letalo je obrnilo proti letališču, nato strmoglavilo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.