Iščejo delavce, teh jim najbolj primanjkuje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Iskanje novih zaposlenih je v Nemčiji dosegla rekord, nezaposlenost je le 5,2 odstotna.
Oglej si celoten članek

Podatki nemške agencije za delo. Indeks prostih delovnih mest je julija narasel za dve točki, na 256 točk, kar je največ od leta 2005. Vladna agencija je v poročilu, ki so ga objavili včeraj, izpostavili, da je število novih prostih delovnih mest narastlo predvsem v gospodarskem sektorju.

Vladna agencija je včeraj ponovila tudi opozorilo, da se nekateri sektorji, kot je zdravstvo in oskrba, soočajo z resnim pomanjkanjem kvalificirane delovne sile.

Največje povpraševanje po novih delavcih je na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Sektorji maloprodaje, industrijske proizvodnje in javne uprave so po drugi strani ravno tako zabeležili velik porast prostih mest.

Agencija za delo rekordno iskanje delavcev v Nemčiji pripisuje dolgotrajni gospodarski rasti v državi.

Dodatki, dopust, ... Nemčija. Obupano iskanje delavcev.

Najmanj nezaposlenih od 1990

Stopnja nezaposlenosti v Nemčiji je julija znašala 5,2 odstotka. Gre za najnižjo številko od ponovne združitve Nemčije leta 1990. Stopnja brezposelnosti se sicer v največjem evropskem gospodarstvu že dlje časa znižuje, kar gre po poročanju AFP pripisati predvsem večjemu povpraševanju po nemških izdelkih tako doma kot v tujini.

Po neprilagojenih podatkih se je sicer stopnja brezposelnosti dvignila za 0,1 odstotka na 5,1 odstotka, kar pomeni, da je brez dela v Nemčiji 2,32 milijona ljudi, je poročala STA.

Sodišče Javni uslužbenci nimajo pravice do stavke

Delovna sila Nemčija nujno potrebuje na tisoče teh delavcev

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 19:52 31. Julij 2018.

    Vsi razen slovaske smo grciji posoodili denar, da je lahko vrnila vsega z do danes vec kot 3 mrd obresti …

  • 17:38 31. Julij 2018.

    A da nemcim kj manjka...ej kr težko verjet...,aia delat jim noče nben več napol zastonj, oziroma vsak dan manj jih …

  • 15:43 31. Julij 2018.

    V tem mesecu sem na spletu delal 32458 $ in sem študent s polnim delovnim časom. Uporabljam spletno poslovno priložnost, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.