Iščejo več kot milijon delavcev

Foto: EPA
Foto: EPA
V Nemčiji je še naprej v porastu iskanje delovne sile.
Oglej si celoten članek

V tretjem četrtletju letošnjega leta je v Nemčiji odprtih milijon 97 tisoč delovnih mest; v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta za 175 tisoč več, je sporočil Inštitut za raziskovanje dela, ki deluje v okviru nemškega zavoda za zaposlovanje.

"V primerjavi z lanskim letom so predvsem v porastlu potrebe v sektorju prometa, logistike in predelave," je pri tem povedal Alexander Kubis iz omenjenega inštituta. Veliko povpraševanje je tudi v gradbeništvu in sektorju trgovine. Največ delavcev iščejo mala podjetja z največ 50 zaposlenimi delavci, za njimi pa srednje velika podjetja.

Ob koncu oktobra je bila v Nemčiji zopet zabeležena izredno nizka stopnja nezaposlenosti, znašala je okrog 5,4 odstotka. Konec prejšnjega meseca je bilo v Nemčiji 150 tisoč nezaposlenih manj kot v istem obdobju lanskega leta.

iščejo ta kader Rekordno povpraševanje po delavcih v Nemčiji

Opazovalci razmer ocenjujejo, da velike potrebe za strokovno delovno silo ne bo mogoče pokriti s povečanim priseljevanjem iz držav Evropske unije, kot je bilo to še možno v prejšnjih letih, pač pa da bodo strokovnjake iskali po vsem svetu.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 22:14 6. November 2017.

    Vlaki vozijo tako-tako, po AC so dnevno kolone, na info postajah nrd, wdr, hr, swr, brr, mdr, bayerischer Rundfunf je …

  • 22:11 6. November 2017.

    Dragi moji, DE je draga kot pes (stanovanja in storitve), sploh ex razviti zahodni del BRD , torej Bavarska, Baden-Württemberg, …

  • 19:21 6. November 2017.

    A ni smešno,da kanclerka uvozi miljon in pol lenuhov in izkoriščevalcev medtem,ko potrebuje skoraj toliko delavcev!! Ti migranti imajo po …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.