Svet
12060 ogledov

Iščejo več kot milijon delavcev

Delavec EPA
V Nemčiji je še naprej v porastu iskanje delovne sile.

V tretjem četrtletju letošnjega leta je v Nemčiji odprtih milijon 97 tisoč delovnih mest; v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta za 175 tisoč več, je sporočil Inštitut za raziskovanje dela, ki deluje v okviru nemškega zavoda za zaposlovanje.

"V primerjavi z lanskim letom so predvsem v porastlu potrebe v sektorju prometa, logistike in predelave," je pri tem povedal Alexander Kubis iz omenjenega inštituta. Veliko povpraševanje je tudi v gradbeništvu in sektorju trgovine. Največ delavcev iščejo mala podjetja z največ 50 zaposlenimi delavci, za njimi pa srednje velika podjetja.

Ob koncu oktobra je bila v Nemčiji zopet zabeležena izredno nizka stopnja nezaposlenosti, znašala je okrog 5,4 odstotka. Konec prejšnjega meseca je bilo v Nemčiji 150 tisoč nezaposlenih manj kot v istem obdobju lanskega leta.

Proizvodnja iščejo ta kader Svet Rekordno povpraševanje po delavcih v Nemčiji

Opazovalci razmer ocenjujejo, da velike potrebe za strokovno delovno silo ne bo mogoče pokriti s povečanim priseljevanjem iz držav Evropske unije, kot je bilo to še možno v prejšnjih letih, pač pa da bodo strokovnjake iskali po vsem svetu.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 11
  • bigbang 22:14 06.november 2017.

    Vlaki vozijo tako-tako, po AC so dnevno kolone, na info postajah nrd, wdr, hr, swr, brr, mdr, bayerischer Rundfunf je beseda "Stau" zelo pogosta, in tu gre za kolone od 5 km dalje.

  • bigbang 22:11 06.november 2017.

    Dragi moji, DE je draga kot pes (stanovanja in storitve), sploh ex razviti zahodni del BRD , torej Bavarska, Baden-Württemberg, Nordrhein-Westfalen Hessen, Niedersachsen (isto Hamburg). Za Munchen vem da ne morejo najti zaposlenih za vrtce, saj so najemnine v samem ...prikaži večm mestu in okolici ubijalske, razen če se je kdo pripravljen vsak dan voziti 2 uri v eno smer. Na yt si poglejte posnetek z naslovom "Das Märchen vom Fachkräftemangel", v DE je propaganda na nivoju Severne Koreje.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 19:21 06.november 2017.

    A ni smešno,da kanclerka uvozi miljon in pol lenuhov in izkoriščevalcev medtem,ko potrebuje skoraj toliko delavcev!! Ti migranti imajo po večini kriminalno preteklost ni jim za delo lepo bi živeli seveda na račun tistih,ki delajo!!