Svet
24780 ogledov

Pred volitvami razkrita skrivnost Angele Merkel

Merkel, Trump
1/21
epa
Kdo je pravzaprav 63-letna nemška kanclerka Angela Merkel?

Angela Merkel živi v svojem stanovanju v Berlinu, konec tedna pa odhaja v svojo malo vikend hiško na vasi.

Kdo pravzaprav je Angela Merkel? Za mnoge Nemce je previdna, a vešča vodja in varen par rok v turbulentnem svetu. Bliže kot so zvezne volitve pa 63-letna kanclerka nemški javnosti dopušča, da jo bolje spozna. Odprla, ne na stežaj, jim je celo dobro varovana vrata v svoje zasebno življenje.

Figo Barcelona Real Madrid El Clasico Svet Angeli Merkel nastavili prašičjo glavo

Kakšni moški jo privlačijo?

Nedavno je tako priznala, da jo na moških privlačijo lepe oči in da se je kot študentka znala napiti tudi šêrija. Ko se kampanja za njen četrti mandat preveša v zaključno fazo, v Nemčiji bodo 24. septembra parlamentarne volitve, je Merklova fotografom dovolila, da fotografirajo njeno stanovanje v središču Berlina. Novinarjem je odkrila celo svoj recept za eno od nemških klasičnih jedi - krompirjevo juho. "Krompir vedno gnetem z rokami," je Merklova dejala za Bunte in dodala, da se tako v juhi okušajo koščki krompirja.

Merkel, Trump Okostnjaki padli iz omare Svet Umazana skrivnost Angele Merkel

Namesto da bi se, odkar je na oblasti, preselila v vladno rezidenco, Merklova vztraja živeti v svojem stanovanju. Po seriji fotografij objavljenih v časniku Heute Woche, je razvidno, da živi v klasičnem nemškem stanovanju s parketom, belimi zidovi in velikim ogledalom nad sivo zofo v dnevni sobi. Ima majhno in enostavno kuhinjo z malo jedilno mizo. "Rada jem pozno zvečer," je priznala v pogovoru za Bunte. Merkel ima stanovanje v strogem centru Berlina, zato so predvsem turisti pogosto presenečeni, ko na ulici zagledajo žensko, ki so jo mnogi po ameriških predsedniških izborih in zmagi Donalda Trumpa poimenovali kar za vodjo svobodnega sveta.

Merkel, Trump Kaj ji je rekel? Svet Anglela Merkel: zavijala z očmi in si zakrivala obraz

Najraje ima "smeška"

Znana je njena velika ljubezen do nemške kulture. Tako je vodje skupine G20 odpeljala na izvedbo Beethovenove Devete simfonije v Hamburgu. "Obožujem klasično glasbo,“ pravi Merklova, ki se je v zgodnji mladosti učila igrati klavir in flavto. Redno obiskuje Berlinsko državno opero in Wagnerjev festival v Bayreuthu.

Angela Merkel in papež "Jalova babica" Svet Papež razjezil Angelo Merkel

Merklova je z javnostjo delila celo to, kateri je njen najljubši emotikon (računalniški simbol), "Smeško," je dejala mladim video blogerjem. Merklova sicer javnosti ne pusti pokukati v svoje zasebno življenje. Z možem Saurjem, profesorjem kvantne kemije, se redko pojavita v javnosti. Njemu medijski cirkus ni všeč. Ob prostem koncu tedna rada odpotujeta v skromno hiško v lasti kanclerke, ki je na vasi blizu Berlina. Tam Merklova pripravlja govejo rulado z rdečim zeljem. Kljub zahtevnemu delu v politiki še vedno rada sama vzgaja krompir, ki raste na vrtu. "Izgleda zelo dobro, a naj še malo počiva v zemlji," pred prihajajočimi volitvami pravi Merklova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.