Italija v razglasitev izrednih razmer

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vreme ne prizanaša niti našim zahodnim sosedom.
Oglej si celoten članek

Italijanska vlada se danes sestaja s ciljem, da bi razglasila izredne razmere v regijah, ki jih je v zadnjem času prizadela huda suša, so sporočili iz urada predsednika vlade Maria Draghija. V nekaterih delih Italije namreč ni deževalo že štiri mesece.

Suša je še posebej hudo prizadela sever države, kjer je v velikih jezerih, vključno z Gardskim jezerom, veliko manj vode, kot bi je običajno moralo biti v tem času.

Tudi vodostaj reke Pad, najdaljše italijanske reke z delto v bližini Benetk, ki teče proti vzhodu po severni Italiji, je na nekaterih delih na najnižji ravni v zadnjih 70 letih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Mesti Pisa in Verona sta omejili porabo vode, v Benetkah in Milanu pa so zaprli nekatere vodnjake. Pomanjkanje vode med drugim ogroža tudi kmetijske pridelke v severnih italijanskih deželah Piemont, Lombardija in Emilija-Romanja.

Pogostost sušnih obdobij v Sredozemlju so mnogi znanstveniki sicer že pripisali podnebnim spremembam.

Slovenija Pozor, pri nas ponekod te nove prepovedi Slovenija Arso z opozorilom za vso državo

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:54 5. Julij 2022.

    ma jebem ti js tebi mater novinar prizadet, kakšne izredne razmere pišeš v času 3sv.vojne pizda ti materna malo manj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.