Svet
5629 ogledov

Italija v razglasitev izrednih razmer

Sonce Reuters
Vreme ne prizanaša niti našim zahodnim sosedom.

Italijanska vlada se danes sestaja s ciljem, da bi razglasila izredne razmere v regijah, ki jih je v zadnjem času prizadela huda suša, so sporočili iz urada predsednika vlade Maria Draghija. V nekaterih delih Italije namreč ni deževalo že štiri mesece.

Suša je še posebej hudo prizadela sever države, kjer je v velikih jezerih, vključno z Gardskim jezerom, veliko manj vode, kot bi je običajno moralo biti v tem času.

Tudi vodostaj reke Pad, najdaljše italijanske reke z delto v bližini Benetk, ki teče proti vzhodu po severni Italiji, je na nekaterih delih na najnižji ravni v zadnjih 70 letih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Mesti Pisa in Verona sta omejili porabo vode, v Benetkah in Milanu pa so zaprli nekatere vodnjake. Pomanjkanje vode med drugim ogroža tudi kmetijske pridelke v severnih italijanskih deželah Piemont, Lombardija in Emilija-Romanja.

Pogostost sušnih obdobij v Sredozemlju so mnogi znanstveniki sicer že pripisali podnebnim spremembam.

Bleščavo sonce Slovenija Slovenija Pozor, pri nas ponekod te nove prepovedi vročina temperatura sonce pripeka Slovenija Arso z opozorilom za vso državo

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 1
  • pofukanavlada22 06:54 05.julij 2022.

    ma jebem ti js tebi mater novinar prizadet, kakšne izredne razmere pišeš v času 3sv.vojne pizda ti materna malo manj napihuj naslove gnoj