Italija zaostruje. Tudi za cepljenje.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Italija z namenom zajezitve širjenja covida-19 zaostruje ukrepe za vstop v državo. Ukrepi začnejo veljati v četrtek.
Oglej si celoten članek

Tisti, ki niso cepljeni proti covidu, bodo morali po novem ob prihodu v Italijo iz druge države EU v petdnevno karanteno, cepljeni pa bodo morali predložiti negativen izvid testa na koronavirus. Veljavnost negativnega PCR-testa je 48 ur, hitrega pa 24 ur.

Odločitev ministra za zdravje, ki podaljšuje tudi vse doslej veljavne ukrepe za prihod iz neevropskih držav, bo v veljavi od četrtka pa do 31. januarja, poroča italijanski časnik La Repubblica.

Podaljšali ukrepe znotraj države

Italijanska vlada je sicer na današnji seji izredne razmere, ki jih je zaradi pandemije covida-19 prvič uvedla v začetku lanskega leta, podaljšala do 31. marca 2022. Če jih ne bi podaljšala, bi se iztekle konec leta. Izredne razmere so podlaga za več ukrepov za zajezitev novega koronavirusa.

V Italiji od preteklega ponedeljka veljajo strožji omejitveni ukrepi, v skladu s katerimi so necepljeni oziroma tisti, ki covida-19 niso preboleli, izključeni iz večjega dela javnega življenja. Vstop v restavracije, kulturne ustanove in na športne prireditve je dovoljen le cepljenim in prebolevnikom.

V sredo pa bodo razširili obveznost cepljenja proti covidu. Po novem bo obvezno tudi za osebje, zaposleno v šolah, policiste in vojake. Že od aprila je to obvezno za vse zdravstvene delavce.

Najnovejša prognoza Najnovejša prognoza: Konec veselja, rdeča faza se odmika, čaka nas nov skok Zdravje Študija: Tako učinkovito je Pfizerjevo cepivo proti omikronu

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 05:36 15. December 2021.

    Visoka precepljenost ne pomaga ?1...Kdo bi si mislil, ne morem verjeti...ovce..

  • 00:20 15. December 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.