Iz maščevanja ubil tri sodnike

Foto: Žurnal24 Po streljanju so se pred sodiščem začele zbirati množice. (Foto: Reuters)
Kitajska. Po številnih napadih v vrtcih se je danes zgodila nova tragedija. Varnostnik je ubil tri sodnike. Na koncu je sodil še sebi.
Oglej si celoten članek

46-letni varnostnik, sicer zaposlen v banki, naj bi bil na sodišče besen zaradi odločitve izpred treh let. Ko se je namreč leta 2007 ločil od žene, mu je sodišče dodelilo le manjši del premoženja. Padel je v depresijo in nekaj časa ga sploh ni bilo na spregled, saj se je zaprl v svoje stanovanje. V službo se je vrnil šele pred nekaj meseci.

Te odločitve sodnikov očitno nikoli ni prebolel, zato je danes vstopil v poslopje sodišča in začel streljati. Oborožen s puško in dvema pištolama je ubil tri sodnike, tri pa je ranil. Nato je sodil še sebi.

Foto: Žurnal24

 


Na Kitajskem sicer strelski obračuni niso pogosti, saj zasebniki ne smejo posedovati orožja; to pa ne velja za bančne varnostnike, ki prenašajo denar. 46-letnik naj bi si po poročanju BBC-ja orožje sposodil od svojega sodelavca.

Do letošnjega leta na Kitajskem tovrstni napadi niso bili pogosti. Letos pa je samo od marca v napadih na šolarje in otroke v vrtcih umrlo 17 ljudi. Več deset jih je bilo ranjenih.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.