Svet
11 ogledov

Iz maščevanja ubil tri sodnike

Po streljanju so se pred sodiščem začele zbirati množice. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Kitajska. Po številnih napadih v vrtcih se je danes zgodila nova tragedija. Varnostnik je ubil tri sodnike. Na koncu je sodil še sebi.

46-letni varnostnik, sicer zaposlen v banki, naj bi bil na sodišče besen zaradi odločitve izpred treh let. Ko se je namreč leta 2007 ločil od žene, mu je sodišče dodelilo le manjši del premoženja. Padel je v depresijo in nekaj časa ga sploh ni bilo na spregled, saj se je zaprl v svoje stanovanje. V službo se je vrnil šele pred nekaj meseci.

Te odločitve sodnikov očitno nikoli ni prebolel, zato je danes vstopil v poslopje sodišča in začel streljati. Oborožen s puško in dvema pištolama je ubil tri sodnike, tri pa je ranil. Nato je sodil še sebi.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 


Na Kitajskem sicer strelski obračuni niso pogosti, saj zasebniki ne smejo posedovati orožja; to pa ne velja za bančne varnostnike, ki prenašajo denar. 46-letnik naj bi si po poročanju BBC-ja orožje sposodil od svojega sodelavca.

Do letošnjega leta na Kitajskem tovrstni napadi niso bili pogosti. Letos pa je samo od marca v napadih na šolarje in otroke v vrtcih umrlo 17 ljudi. Več deset jih je bilo ranjenih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.