Izbirajo med prvo damo in pevcem

Foto: Žurnal24 Rezultati volitev bodo znani prihodnji mesec. (Foto: Reuters)
Na Haitiju izbirajo novega predsednika države, kandidata sta nekdanja prva dama in popularni glasbenik.
Oglej si celoten članek

V drugem krogu si nasproti stojita nekdanja prva dama Mirlande Manigat in pevec Michel Martelly. Uradni rezultati volitev bodo sicer znani šele 16. aprila.
V prvem krogu je največ glasov dobila Manigatjeva, ki pa ni dobila zadostne podpore za zmago. Sprva je kazalo, da se bo v drugem krogu pomerila z Judom Celestinom, kandidatom z močno vladno podporo. Objava rezultatov je razburila tako prebivalce, ki so se odzvali s protesti, kot Martellyja, ki je zahteval ponovno štetje glasov.

Opazovalci so zaskrbljeni tudi zaradi vrnitve nekdanjega predsednika Jeana-Bertranda Aristideja, ki je prišel iz sedemletnega izgona iz Južne Afrike. Njegov prihod naj bi povzročil veliko negotovosti, preko odvetnika pa je že sporočil, da nima namena ponovno vstopiti v politiko.

Haiti se še vedno ni pobral po hudem potresu, ki je državo stresel januarja lani. Razmere je poslabšal še izbruh kolere v državi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.