Jama na Tajskem zahtevala žrtev

Foto: Epa
Foto: Epa
Primer v podzemni jami ujetih tajskih dečkov spremlja ves svet. Na območju potrdili žrtev.
Oglej si celoten članek

Tajski reševalec, ki je sodeloval pri reševalni akciji v podzemni jami ujetih dečkov in njihovega trenerja, je pri reševanju umrl, so potrdile tajske oblasti. Reševalna akcija se nadaljuje, poročajo svetovne agencije.

Reševalec Samarn Poonan, ki je sodeloval pri reševanju dečkov iz jame Tham Luang v pokrajini Chiang Rai, je umrl pri tem, ko je vzdolž podzemnih hodnikov, ki vodijo v jamo, polagal rezervoarje s kisikom, da bi tako lažje rešili ujete dečke.

"Pogoji so izjemno težki in zahtevni. Ko je reševalec pustil rezervoar s kisikom je na povratku izgubil zavest. Njegov kolega mu je skušal pomagati, a bilo je prepozno," je pri tem povedal eden izmed reševalcev Apakorn Yuukongkaew. Poudaril je, da ne bodo dopustili, da bi bila žrtev zaman. "Z reševanjem nadaljujemo," je po poročanju agencije Reuters poudaril pretreseni reševalec.

Wan Ying Jie, pripadnik kitajskih potapljačev, ki sodelujejo pri reševanju, je novinarjem Guardiana pri tem povedal, da so dečki še vedno na varnem in relativno stabilnega zdravja, le trije imajo težave s prebavo.

Po najnovejših informacijah reševalci potrebujejo šest ur, da bi se prebili do njih.

Ujeti dečki Za reševalce nastopile nove skrbi

Ujeti Dečki živi, a v jami bodo morali preživeti še štiri mesece

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.