Svet
6196 ogledov

Za reševalce nastopile nove skrbi

Tajska - ujeti dečki Epa
Novi posnetki v jami ujetih dečkov. Oblasti še vedno ne vedo, kako jih bodo rešili.

Na posnetkih, ki jih je na svojem Facebook profilu objavil The Navy Seal, se vidi dvanajst dečkov; vsi so v relativno dobrem stanju, čeprav vidno izčrpani. Vsak se je predstavil snemalcu in pozdravil s tradicionalnim pozdravom. Ogrnjeni so v odeje, edina svetloba so reflektorji, ki so jih reševalci prinesli s seboj.

Tajska - ujeti dečki | Avtor: Epa Epa

Potapljači jih učijo potapljanja, trenirajo mirno dihanje," je na tiskovni konferenci povedal Narongsak Osotthanakorn, vodja reševalne ekipe. "Narasle vode v podzemni jami so vendarle še previsoke, da bi dečke lahko rešili. Za zdaj ne kaže drugega kot čakanje."

V jami je poleg trenerja dečkov tudi vojaški zdravnik, ki se jim je pridružil, ko so jih odkrili, in medicinska sestra. Zdravnik je povedal, da so preživeli tako, da so pili vodo, ki je kapljala s kapnikov.

Tajska - ujeti dečki | Avtor: Epa Epa

Nove skrbi

Situacija je močno nepredvidljiva; da so reševalci prispeli do ujetih dečkov, so morali pod vodo plavati več sto metrov. Gre za mračne, ozke in blatne tunele, polne vode, ki predstavljajo velik izziv tudi izkušenim potapljačem. Za neizkušene otroke, ki so po večdnevnem zajetju pod zemljo močno oslabljeni, bi lahko bila pot pogubna.

Reševalce še bolj skrbi dejstvo, da je sezona monsunov v tem predelu sveta komaj na začetku in da vremenoslovci tudi v prihodnjih dneh pričakujejo nove izdatne padavine.

Zaradi vsega tega nekatere ocene, da bi otroci utegnili v jami preživeti prihodnje štiri mesece, niso pretirane.

Tajska - ujeti dečki | Avtor: Epa Epa

Tajska ujeti dečki jama potapljači Ujeti Svet Dečki živi, a v jami bodo morali preživeti še štiri mesece Iskanje pogrešanih nogometašev. Tajska. Čudež Svet Po devetih dneh so jih našli

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5