Tako je Janša čestital Orbanu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski premier Janez Janša je na Twitterju že čestital madžarskemu kolegu VIktorju Orbanu.
Oglej si celoten članek

Stranka Fidesz je četrtič zapored prepričljivo slavila na parlamentarnih volitvah. Slovenski premier Janez Janša je v čestitki zapisal še, da "je dobro imeti prijatelje za sosede".

Orbanova stranka Fidesz bo sodeč po uradnih rezultatih po 90 odstotkih preštetih glasov v parlamentu znova imela dvotretjinsko, t. i. ustavno večino, kakršno je imela tudi v vseh treh mandatih doslej. Takšna večina ji omogoča bolj ali manj neomejeno vladanje, saj lahko v parlamentu sama ne le sprejema zakone, ampak tudi spreminja ustavo.

Fideszev nedeljski uspeh je sicer presenetljiv, saj so ankete napovedovale tesnejši bolj med njim in opozicijo, ki se je tokrat prvič uspela poenotiti za skupnim premierskim kandidatom Petrom Marki-Zayem. Večina poznavalcev je resda pričakovala zmago Orbanove stranke, a obenem napovedovala, da bo najverjetneje izgubil dvotretjinsko večino.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 15:45 4. April 2022.

    Janša in Putin čestitala Orbanu in Vučiću k zmagi na volitvah ! In tako sledi ; Prijateljev prijatelj je moj …

  • 14:38 4. April 2022.

    Pakistanski predsednik Arif Alvi je razpustil parlament, potem ko so opozicijski poslanci skušali glasovati o nezaupnici premierju Imranu Kanu, a …

  • 14:33 4. April 2022.

    Nekam čudno se drži ? Ali mu je ušlo ali prišlo ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.