Jelka za več kot 80 tisoč evrov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zaradi drage novoletne jelke bo sledila celo kazenska preiskava.
Oglej si celoten članek

Mestne oblasti Beograda se bodo morale soočiti s preiskavo zaradi novoletne jelke, ki so jo postavili v središče mesta in za katero so odšteli vrtoglavih 83 tisoč evrov, kar je več kot je stala jelka v New Yorku.

Ceno za jelko je konec tedna odkril portal Pištaljka.rs; trdijo, da je bil dogovor podpisan tri dni potem, ko je bilo umetno drevo že postavljeno na začetku cone za pešce na Knez Mihajlovi ulici. Drevo je visoko 18 metrov in okrašeno z 200 rdečimi kroglicami, zaradi svoje cene pa je sprožilo pravi val reakcij na spletnih omrežjih. Vrstijo se tudi pritiski na mestne oblasti, med drugim tudi zaradi informacije, da je dražje celo od novoletne jelke, postavljene pred Rockefeller centrom v New Yorku.

Pokazal pravi obraz Vučić: "Narod je len, zato ni denarja"

Beograjski župan Siniša Mali je novinarjem podal precej nenavadno pojasnilo, in sicer, da je tudi sam "presenečen" spričo vrtoglavega zneska za novoletno jelko. Napovedal je prekinitev pogodbe, a podjetje Keep light, ki je edino sodelovalo na javnem natečaju za okrasitev mesta, je že napovedalo, da bo jelko poklonilo Beograjčanom kot svoj doprinos okrasitvi mestnih ulic in trgov.

Usluge Ne boste verjeli, kaj vse ponujajo ljudje

Nedavno so na državnem tožilstvu sprožili kazensko ovadbo zoper župana Siniša Malija, direktorja javnega podjetja za mestno razsvetljavo, proti odgovornim za javne natečaje in proti direktorju podjetja Keep Light zaradi zlorabe položaja v zvezi z nakupom praznične okrasitve v vrednosti kar 1,5 milijona evrov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:05 30. December 2017.

    Sem prebrala in piše, da je to za 12 letni najem in postavitev te smreke skupaj z lučkami in vzdrževanjem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.