Svet
7699 ogledov

Ne boste verjeli, kaj vse ponujajo ljudje

iPhone 5, čakanje, vrsta Anže Petkovšek
Med uslugami, ki jih ponujajo brezposelni ali tisti, ki bi radi le popravili svoje dohodke, tudi takšni, ki ponujajo, da namesto naročnika stojijo v vrsti.

Nekaterim je odveč, da opravljajo nakupe hrane, drugi ne morejo sami po zdravila, tretjim bi prav prišla varuška, četrtim celo fant, ki ga lahko najamejo, da odigra vlogo partnerja.

Srbski portal Kurir je opravil pregled uslug, ki jih v Beogradu nudijo ponujajo ljudje.

Varovanje otrok
Staršem, ki za svoje otroke niso dobili vrtca, je prepuščeno, da se sami znajdejo, kdo bo varoval njihove otroke medtem ko so sami v službi. Pogosto v takšnih zagatah na pomoč priskočijo babice in dedki, če pa teh ni v bližini, pomoč nudijo varuške. Njihova cena v Beogradu znaša okrog 2,5 evra na uro; med vikendi in ob večerih cena zraste.

Prinašalec
Sodobni kurir prinese hrano, dokumente, zdravila. V Beogradu so se pojavile agencije, preko katerih lahko ljudje najamejo osebnega dostavljalca. Cene se gibajo od treh do 13 evrov.  

Sprehajalec psa
Že v zadnjih nekaj letih lahko meščani Beograda najamejo sprehajalca psa ali osebo, ki bo v času lastnikove odsotnosti pazila, nahranila in očistila hišnega ljubljenčka, Njihove cene so od dveh evrov navzgor.

Fotografija je simbolična | Avtor: Profimedia Profimedia

Čakanje v vrsti
V kolikor je za uslugo potrebno čakanje v vrsti, so to pripravljeni opraviti ljudje, ki se jih najame. Pojavili so se celo oglasi, ki oglašujejo "stal bi v vrsti namesto vas". Cena za takšno uslugo je dobrih osem evrov, in sicer ne glede na to, ali se čaka pol ure ali ves dan.

Voznik vašega avta
"Vi pijete, mi voznimo", je slogan ene izmed agencij, ki ponuja profesionalne voznike za vožnjo avtomobila najemnika. Takšne storitve v glavnem najemajo ljudje, ki se odpravljajo na večerne zabave in vedo, da bodo v času odhoda domov pijani. Takšna storitev stane dobrih osem evrov za deset kilometrov vožnje.

Upravljalec s spletnimi omrežji
Prava fotografija v pravem času, prava spremna beseda, pravi vtis. Upravljanje s spletnimi omrežji za nekatere predstavlja prevelik izziv. Tudi za takšne naloge se najde ponudba; njihova cena je po dogovoru.

držanje za roke | Avtor: Profimedias Profimedias

Najemi fanta
Včasih ni potrebna usluga človeka, ki bi nekaj naredil namesto naročnika, pač pa z njim. "Ženskam včasih manjka moški, ki bi z njimi odšel na kosilo ali poroko. Želijo se izogniti vprašanjem, kot so 'kdaj boš pa ti koga našla, kdaj se boš poročila, dovolj si že stara'. Preko Facebooka nudim takšne usluge, stanejo od 30 do 70 evrov na dogodek," je Kurirju potrdil fant na poziv. Poudaril je, da je vse, kar ponuja, le spremstvo in ničesar drugega.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.