Svet
62311 ogledov

Srbi prvi dan odkrili način, kako prevarati Ikeo

Ikea Zagreb Saša Despot
Obiskovalci nove Ikeine trgovine v Beogradu so že po 15 minutah ugotovili, da je za 99 dinarjev mogoče dobiti veliko več, kot je pripravljena dati Ikea.

V četrtek so v Beogradu slovesno odprli prvo trgovino švedske pohištvene znamke v Srbiji in že prvi dan doživeli velikanski obisk. V Srbiji so odprtje pospremili zelo pompozno, politični vrh s predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu pa je dogodek izkoristil za trkanje po prsih, kako je sedaj država še korak bližje razviti Evropi. 

Spletni portal Alo pa je objavil tudi zgodbo, da so Srbi zelo hitro našli način, kako prenesti naokoli Ikeo. Izkoristili so politiko restavracije, ki tako kot drugod v Ikeinih trgovinah po svetu omogoča, da obiskovalec zakupi kozarec oziroma skodelico za pijačo, nato pa lahko zastonj dotaka pijačo v času obiska restavracije. 

Nekateri obiskovalci, ki so za čašo odšteli 99 dinarjev (83 centov) pa so že po 15 minutah pričeli izrabljati priliko in v velikih količinah natakati pijačo iz avtomatov v plastenke, ki so jih prinesli od doma. Menda varnostna služba množičnega dogajanja sploh ni opazila, piše omenjeni portal.

Ikea Zagreb Ikea Svet Ikea bo takšnim strankam stopila na prste

Komentatorji pripominjajo, da je mogoče za 99 dinarjev v običajni trgovini nabaviti ogromno pijače, a očitno je pri obiskovalcih prišlo na površje neko drugo nagnjenje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • jozicamurn 13:59 13.avgust 2017.

    Srbi imajo prej Ikeo kot pa mi, ker mi smo bolj napredni in imamo velemesto Ljubljana, ki je večje od Beograda. Tisti, ki še ni bil dol, ne ve da smo pač navadni palčki proti njim in nimamo ne dovolj ...prikaži več naravnih bogatstev ne ničesar, kar bi lahko prišlo prav v svetu. Imamo več exporta kot pa importa, dejansko smo odvisni od drugih medtem ko Srbi so lahko samozadostni če to želijo. Smejimo se "Srbom", ki bodo napredovali bolj kot mi ko se enkrat vse odpre, medtem ko mi nazadujemo že najmanj 10 let.

  • sasa25 23:52 12.avgust 2017.

    Kak glup članek, saj Italijani v Italiji isto počnejo...

  • Kojak 22:17 12.avgust 2017.

    Tista pijača je pa razredčen sirup....