Svet
3767 ogledov

Jelka za več kot 80 tisoč evrov

novoletno drevo, novoletna jelka Shutterstock
Zaradi drage novoletne jelke bo sledila celo kazenska preiskava.

Mestne oblasti Beograda se bodo morale soočiti s preiskavo zaradi novoletne jelke, ki so jo postavili v središče mesta in za katero so odšteli vrtoglavih 83 tisoč evrov, kar je več kot je stala jelka v New Yorku.

Ceno za jelko je konec tedna odkril portal Pištaljka.rs; trdijo, da je bil dogovor podpisan tri dni potem, ko je bilo umetno drevo že postavljeno na začetku cone za pešce na Knez Mihajlovi ulici. Drevo je visoko 18 metrov in okrašeno z 200 rdečimi kroglicami, zaradi svoje cene pa je sprožilo pravi val reakcij na spletnih omrežjih. Vrstijo se tudi pritiski na mestne oblasti, med drugim tudi zaradi informacije, da je dražje celo od novoletne jelke, postavljene pred Rockefeller centrom v New Yorku.

Aleksandar Vučić Pokazal pravi obraz Svet Vučić: "Narod je len, zato ni denarja"

Beograjski župan Siniša Mali je novinarjem podal precej nenavadno pojasnilo, in sicer, da je tudi sam "presenečen" spričo vrtoglavega zneska za novoletno jelko. Napovedal je prekinitev pogodbe, a podjetje Keep light, ki je edino sodelovalo na javnem natečaju za okrasitev mesta, je že napovedalo, da bo jelko poklonilo Beograjčanom kot svoj doprinos okrasitvi mestnih ulic in trgov.

Opozicijska Demokratska stranka je pred tem pozvala meščane, da pod plastično jelko pustijo svoje želje za darove v vrednosti 83 tisoč evrov. Nekateri meščani so šli še korak naprej, ko so na jelko obešali role toaletnega papirja, medtem ko so mestne oblasti zjutraj umaknile velik plakat, na katerem je pisalo "Sinišina jelka", postavila pa ga je iniciativa "Ne da(vi)mo Beograd".

iPhone 5, čakanje, vrsta Usluge Svet Ne boste verjeli, kaj vse ponujajo ljudje

Nedavno so na državnem tožilstvu sprožili kazensko ovadbo zoper župana Siniša Malija, direktorja javnega podjetja za mestno razsvetljavo, proti odgovornim za javne natečaje in proti direktorju podjetja Keep Light zaradi zlorabe položaja v zvezi z nakupom praznične okrasitve v vrednosti kar 1,5 milijona evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • jozicamurn 10:05 30.december 2017.

    Sem prebrala in piše, da je to za 12 letni najem in postavitev te smreke skupaj z lučkami in vzdrževanjem velike konkstrukcije te umetne jelke. Cena je baje bila celo zelo ugodna in opozicija raznih nato-aktivistov in soroševcev je bila ...prikaži več odločno proti temu kot tudi proti vsem , ki so končno začeli urejati mesto lepše turistom, prej pa 20 let niso naredili absolutno nič kot pa samo lajali in obljubljali.