Prigožinov sin Putinu povzroča sive lase

Foto: Reševalni pas/Twitter Vladimir Putin.
Foto: Reševalni pas/Twitter Vladimir Putin.
Skupina Wagner še vedno povzroča težave ruskemu državnemu vrhu.
Oglej si celoten članek

Sin pred nekaj tedni umrlega vodje najemniške skupine Wagner Jevgenija Prigožina - 25-letni Pavel Prigožin, želi zasesti mesto poveljnika omenjene vojaške formacije, poroča ISW. Ta se sklicuje na zapise v posebni komunikacijski skupini na platformi Telegram, ki jo za sporazumevanje uporabljajo pripadniki Wagnerja.

Po poročanju ISW, slednjega povzema Sky News, se mladi Prigožin za prevzem položaja pogovarja s predstavniki Rosgvardije - ruske nacionalne garde. Slednja je neposredno podrejena predsedniškemu uradu. Pogovori se sučejo tudi okrog tega, ali se bodo Wagnerjeve enote ponovno vključile v boje v Ukrajini.

Foto: Telegram Pavel Prigožin Postopanje Pavla Prigožina (levo) križa načrte ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki je nekdanjega pomočnika vodje Wagnerja Andreja Troševa zadolžil za nadzor nad enotami ruskih prostovoljnih borcev v Ukrajini.

"To kaže, da je del Wagnerjevega osebja zainteresiran za grupiranje okrog Prigožina, ki bi bil bližje Kremlju, del pa okrog Troševa, ki bi bil bolj povezan z obrambnim ministrstvom," navaja ISW.

Trošev je nekdanji pomočnik Jevgenija Prigožina. Upokojeni polkovnik, znan tudi pod vzdevkom Sedoj (Sivolasi), velja za enega od ustanoviteljev skupine Wagner. Kot izhaja iz dokumenta EU iz leta 2021, zanj veljajo sankcije EU, ker je bil neposredno vključen v vojaške operacije skupine v Siriji.

Jevgenij Prigožin, dolgoletni poveljnik Wagnerja, je po junijskem enodnevnem uporu proti Moskvi avgusta umrl v letalski nesreči.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 48

  • 16:02 3. Oktober 2023.

    Men se bl zdi da mu povzroča plešavost.

  • 15:15 3. Oktober 2023.

    Putlerja bodo odnesli notranji upori! Putler je toasted!

  • 15:02 3. Oktober 2023.

    Nemogoče je, da bi kdo povzročil sive lase Putinu, saj naši putinisti govorijo o brezpogojni ljubezni rusov do Putina. Podobno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.