John Mccain: Trumpa nočem na svojem pogrebu

Foto: Profimedia John Mccain Foto: Profimedia John Mccain Foto: Profimedia John Mccain
Ameriški senator John McCain, ki se pri 81 letih starosti bori z rakom na možganih, na svojem pogrebu ne želi predsednika Donalda Trumpa.
Oglej si celoten članek

Njegova želja je, da Belo hišo ob zadnjem slovesu zastopa podpredsednik Mike Pence, poročajo ameriški mediji.

Danes 81-letni McCain se že skoraj leto dni bori z zelo agresivno vrsto raka na možganih. Trenutno je na svojem domu v Arizoni, kjer je prejšnji mesec tudi prestal operacijo zaradi infekcije črevesja, in načrtuje svoj pogreb.

Nanj ne bo povabljen Trump, sta McCainovo željo od virov blizu senatorju izvedela časnik New York Times in televizijska mreža NBC News. McCainovi bližnji naj bi jo že sporočili Beli hiši.

Foto: Profimedia John Mccain

Na pogrebu nekdanjega predsedniškega kandidata naj bi spregovorila nekdanja predsednika Barack Obama in George W. Bush. Zadnje slovo bo potekalo v Nacionalni katedrali v Washingtonu.

Trump McCainu: Kakšen junak, če so te ujeli

Trump in McCain imata turbulenten odnos. Trump je McCainu leta 2016 med drugim očital, da je postal vojni junak zgolj zato, ker so ga v vietnamski vojni ujeli. Sam naj bi bil bolj naklonjen vojaškim osebnostim, ki se niso pustile ujeti sovražniku.

Foto: Profimedia Dubajska princesa Latifa

Lani poleti je bil Trump tudi kritičen do McCaina zaradi glasu proti, ki je v senatu pomagal zrušiti njegov predlog za odpravo zdravstvene zakonodaje Obamacare.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • ode
    18:07 6. Maj 2018.

    Pogreb bo krajši od truge. Morda Johan noče nikogar na pogrebu. V ZDA je prvič prišlo tako daleč, da, če …

  • 18:05 6. Maj 2018.

    Tudi jaz si ga ne želim,raje bi jaz bil na njegovem.

  • 13:55 6. Maj 2018.

    Komu bo lažje: udeleženci pogreba ali NE udeležencu popgreba.. briga enaga za drugega.. Škoda cajta za na tak pogreb..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.