Svet
3077 ogledov

John Mccain: Trumpa nočem na svojem pogrebu

John Mccain
1/3
Ameriški senator John McCain, ki se pri 81 letih starosti bori z rakom na možganih, na svojem pogrebu ne želi predsednika Donalda Trumpa.

Njegova želja je, da Belo hišo ob zadnjem slovesu zastopa podpredsednik Mike Pence, poročajo ameriški mediji.

Danes 81-letni McCain se že skoraj leto dni bori z zelo agresivno vrsto raka na možganih. Trenutno je na svojem domu v Arizoni, kjer je prejšnji mesec tudi prestal operacijo zaradi infekcije črevesja, in načrtuje svoj pogreb.

Nanj ne bo povabljen Trump, sta McCainovo željo od virov blizu senatorju izvedela časnik New York Times in televizijska mreža NBC News. McCainovi bližnji naj bi jo že sporočili Beli hiši.

John Mccain | Avtor: Profimedia Profimedia

Na pogrebu nekdanjega predsedniškega kandidata naj bi spregovorila nekdanja predsednika Barack Obama in George W. Bush. Zadnje slovo bo potekalo v Nacionalni katedrali v Washingtonu.

Trump McCainu: Kakšen junak, če so te ujeli

Trump in McCain imata turbulenten odnos. Trump je McCainu leta 2016 med drugim očital, da je postal vojni junak zgolj zato, ker so ga v vietnamski vojni ujeli. Sam naj bi bil bolj naklonjen vojaškim osebnostim, ki se niso pustile ujeti sovražniku.

John Mccain | Avtor: Profimedia Profimedia

Lani poleti je bil Trump tudi kritičen do McCaina zaradi glasu proti, ki je v senatu pomagal zrušiti njegov predlog za odpravo zdravstvene zakonodaje Obamacare.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • ode 18:07 06.maj 2018.

    Pogreb bo krajši od truge. Morda Johan noče nikogar na pogrebu. V ZDA je prvič prišlo tako daleč, da, če tam hočeš biti IN, moraš kritizirati Trumpa, ki je trenutno predsednik države in se iz njega norčevati.

  • matermila 18:05 06.maj 2018.

    Tudi jaz si ga ne želim,raje bi jaz bil na njegovem.

  • kapibara1 13:55 06.maj 2018.

    Komu bo lažje: udeleženci pogreba ali NE udeležencu popgreba.. briga enaga za drugega.. Škoda cajta za na tak pogreb..

Sorodne novice