Kaj psi, to žival so izurili za iskanje drog

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V kitajskem mestu Chongqing so šest rdečih evrazijskih veveric izurili za odkrivanje drog na težko dostopnih mestih. Metoda usposabljanja, ki so jo ob tem razvili, je po besedah strokovnjakov uporabna tudi za druge živalske vrste.
Oglej si celoten članek

"Veverice imajo zelo dober voh," je povedal vodnik psov v brigadi urada za javno varnost v okrožju Hechuan Yin Jin. Dodal je, da je metoda usposabljanja, ki so jo razvili za veverice, primerna tudi za druge živalske vrste, in da so rezultati pozitivni.

Po Yinovih besedah vevericam za razliko od psov majhnost in okretnost omogočata, da pridejo na težko dostopna območja in skrita mesta na veliki višini. Usposobljene so za praskanje po površini, s čimer svojim vodnikom sporočajo, da so začutile prisotnost drog, je pojasnil.

Kitajsko ministrstvo za javno varnost je pred nekaj meseci sporočilo, da je Kitajska "država z najstrožjim sistemom nadzora nad drogami na svetu". Trgovina z drogami na veliko je kaznivo dejanje, ki se na Kitajskem lahko kaznuje tudi s smrtjo.

Grozljivo 19-letnica odpotovala na Bali, zdaj ji grozi smrtna kazen Podrobnosti Brutalen umor sredi mesta, zaradi žene ubil reprezentanta

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:55 11. Februar 2023.

    Zanimivo. Kitajci postajajo vse bolj napredni!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.