Svet
12419 ogledov

Kaj psi, to žival so izurili za iskanje drog

Rdeča veverica Profimedia
V kitajskem mestu Chongqing so šest rdečih evrazijskih veveric izurili za odkrivanje drog na težko dostopnih mestih. Metoda usposabljanja, ki so jo ob tem razvili, je po besedah strokovnjakov uporabna tudi za druge živalske vrste.

"Veverice imajo zelo dober voh," je povedal vodnik psov v brigadi urada za javno varnost v okrožju Hechuan Yin Jin. Dodal je, da je metoda usposabljanja, ki so jo razvili za veverice, primerna tudi za druge živalske vrste, in da so rezultati pozitivni.

Po Yinovih besedah vevericam za razliko od psov majhnost in okretnost omogočata, da pridejo na težko dostopna območja in skrita mesta na veliki višini. Usposobljene so za praskanje po površini, s čimer svojim vodnikom sporočajo, da so začutile prisotnost drog, je pojasnil.

Kitajsko ministrstvo za javno varnost je pred nekaj meseci sporočilo, da je Kitajska "država z najstrožjim sistemom nadzora nad drogami na svetu". Trgovina z drogami na veliko je kaznivo dejanje, ki se na Kitajskem lahko kaznuje tudi s smrtjo.

Manuela Vitoria de Arauho Farias Grozljivo Popotnik 19-letnica odpotovala na Bali, zdaj ji grozi smrtna kazen Volkan Kahraman umor Podrobnosti Šport Brutalen umor sredi mesta, zaradi žene ubil reprezentanta
Komentarjev 1
  • Kmodri 16:55 11.februar 2023.

    Zanimivo. Kitajci postajajo vse bolj napredni!