KFC zaprl 800 restavracij

Foto: EPA
Foto: EPA
V ozadju zaprtja restavracij neverjeten razlog.
Oglej si celoten članek

Znana prehranska veriga KFC je v Veliki Britaniji zaprla na stotine restavracij, poroča BBC. Razlog je enostaven - zmanjkalo jim je piščančjega mesa. Zaprtje je začasno.

Tudi CNN je poročal, da so okrog 800 od 900 restavracij KFC-ja v Veliki Britaniji zaprli sredi delovnega dne. Nekateri so popoldne svoja vrata spet odprli, drugi ne.

KFC, skrajšano za Kentucky Fried Chicken, je objavil, da so bili v zaprtje restavracij prisiljeni zaradi težav z dostavo hrane. "Kompromisov, ko je vprašanje kakovosti, ne sprejemamo. To je pomenilo, da smo morali nekatere restavracije zapreti, druge so imele skrajšan delovni čas," so zapisali v sporočilu za javnost.

KFC je na britanskem otoku nedavno zamenjal distributerja piščančjega mesa, ki sestavlja njihovo osrednjo ponudbo. Zakaj natančno je prišlo do težav z dostavo hrane, ni znano. "Dostaviti prehrano v okrog 900 restavracij po vsej državi, je precej kompleksen zalogaj," so še zapisali v KFC-ju ter izrazili upanje, da do takšnih težav več ne bo prihajalo.

Še letos KFC prihaja v Slovenijo, prinaša nova delovna mesta

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.